Gezinstherapie

Gezinstherapie

Vanuit een gestalttheoretische benadering

Er kunnen allerlei redenen zijn om samen in therapie te gaan. Er zijn bijvoorbeeld grote veranderingen thuis – iemand is bijvoorbeeld ziek – of – er is veel ruzie thuis. Wanneer er problemen zijn die zich niet lijken op te lossen, is het belangrijk om dit samen aan te pakken omdat niemand los staat van de ander. Dat wat de één doet heeft invloed op de ander.

Als gezin leef je met elkaar en dat betekent geven en nemen met de juiste afstemming. Er ontstaan patronen. In het ouder worden veranderen we en dus ook onze behoeften, zeker die van de kinderen. We moeten dus blijven afstemmen met elkaar. Als dit onvoldoende gebeurt en het niet lukt om voldoende rekening met elkaars wensen en behoeften te houden dan ontstaan er irritaties en botsingen.

Systeemtherapie Wijchen kijkt met jullie als gezin mee naar jullie manier van omgaan met elkaar. Daarbij onderzoeken we wat de diepliggende behoeften zijn naar elkaar en in hoeverre het haalbaar is om aan elkaars verwachtingen te voldoen.Vanuit de gestaltbenadering gaan we op zoek naar de spanningen die er zijn en die we opmerken in jullie contact. Waar we ons vooral op zullen richten is om jullie weer met elkaar in gesprek te laten gaan en dat uit te spreken waar het echt om draait en wel op zo’n manier dat de ander het kan horen en er daadwerkelijk wat mee wil en kan. Neem voor meer vragen gerust contact op.

Systeemtherapie Wijchen

(bezoek alleen op afspraak)

Telefoonnummer & Whats app

Open chat
Systeemtherapie Wijchen
Waarmee kunnen wij u van dienst zijn?